Održano Druženje Sa Simpatizerima U Tomislavgradu

Objave

Nakon Livna i Posušja, Hrvatska republikanska stranka održala je druženje sa svojim simpatizerima i u Tomislavgradu.

Svojim Duvnjacima prva se obratila Iva Kovačević, magistra agrobiznisa i ruralnog razvoja, inače kandidakinja na listi HRS-a za Skupštinu HBŽ-a, koja se govoreći o stanju u poljoprivredi zapitala: “Je li se netko od vladajućih zabrinuo zbog izmjene Pravilnika o ostvarenju poticaja ove 2018. godine? Je li se itko zabrinuo zbog smanjenja poticaja za OPG-ove koji su pokretač ruralnog prostora, prehranjuju mnoge obitelji, školuju buduće članove akademske zajednice i bez njih selo nije ono što jest? Ove godine su oni koji se bave stočarstvom ostali „kraći“ nego ikada,” kazala je Iva.
Ona je nastavila: “Je li itko dobio informaciju o mogućnostima i načinu korištenja Programa ruralnog razvoja koji je ove godine uvršten u Federalni program poticaja i sufinancira nabavku pojedine opreme? Je li itko prenio informaciju o trenutno otvorenom USAID pozivu za pojedine sektore poljoprivredne proizvodnje? Je li to ikoga od vladajućih zabrinulo do te mjere da je pokušao reagirati? To je ono što meni najviše smeta, manjak društvene odgovornosti za najosjetljiviju, najmnogobrojniju skupinu društva, naše ljude sa sela. Nedovoljna briga za mlade, za mlade obitelji, nedovoljan kapacitet vrtića za djecu predškolskog uzrasta priča su za sebe,” kategorična je u svom govoru bila Iva.

Duvnjacima se na ovom druženju obratio i Miroslav Ćurić iz Livna, također kandidat na listi HRS-a za Skupštinu HBŽ-a. Govoreći o potporama koje pojedini ovdašnji političari dobivaju od javnih osoba iz Republike Hrvatske, Miroslav je kazao da je najponosniji na podršku koju HRS i Hrvatska zvona imaju u generalima Željku Glasnoviću i Miji Jeliću, Dariju Kordiću i Zdenku Juriću.

Na kraju večeri čuli smo i Krešimira Tabaka, nositelja liste HRS-a za Skupštinu HBŽ-a koji je, obraćajući se nazočnima, kazao: “Godinama dajemo podršku ljudima koji su prokockali naše povjerenje, ljudima koji desetljećima obećavaju kanal na hrvatskom jeziku, treći entitet, ministarstvo branitelja, gospodarski rast, pravnu i demokratsku vlast, borbu protiv kriminala, izmjenu izbornog zakona, nova radna mjesta i niz drugih stvari. Od društva su napravili hranidbeni lanac koji se održava negativnom selekcijom, zapošljavanjem onih koji se daju ukalupiti i onih za koje je šef neupitno uvijek u pravu. Za naše najbolje studente, ljude koji bi mogli povući društvo naprijed u takvom sustavu nema mjesta i oni su primorani kupiti kartu u jednom smjeru. Nažalost, ali nemamo im pravo zamjerati, jer oni nisu krivci, nego žrtva.”
Govoreći o duhu koje vlada unutar HRS-a i Hrvatskih zvona, Tabak je na najIjepši mogući način završio svoje izlaganje: “U trenutku kada se učinilo da je sve poklopljeno i da će se u iduće četiri godine ovaj despotski sustav samo usavršavati, jer mu nema tko pružiti otpor, samoinicijativno se aktivirala i organizirala skupina djevojaka i mladića, koja svojom aktivnošću jasno pokazuje kako nismo svi pokorljivi, a svojom kandidaturom dokazuje da ima još poskoka, da ima još orlova, da kod Hrvata još ima prkosa i ponosa i da za sve nas ima nade.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *